Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Facebook και έρωτας...

Φέισμπουκ... ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης! Φαινόμενο του αιώνα χαρακτηρίστηκε από πολλούς κοινωνιολόγους και αν θα ήτανε υπαρκτό πρόσωπο θα έπαιρνε Nobel προσφοράς στον άνθρωπο ή στην κοινωνία. Αλλά δεν είναι έτσι... Ως πιο κομπιουτεριστικό μυαλό το βλέπω ως μια μεγάλη βάση δεδομένων που όλο αυξάνεται, γραμμές κώδικα που πολλαπλασιάζονται και πολύ χρήμα. Αυτή είναι μια πρακτική άποψη για ένα άτομο που ο Τοίχος του Facebook ΔΕΝ τον εμποδίζει να βλέπει τη ζωή έτσι όπως είναι. Για καθημερινούς χρήστες μιας ώρας, επιστημονική έρευνα έδειξε ότι πληθαίνουν οι συγκρούσεις στην σχέση τους. Αυτό παρατηρείται σε άτομα που ζηλεύουν έστω και λίγο, αλλά με το Fb αυτό το συναίσθημα γίνεται όλο και πιο έντονο. Λόγο της υπερβολικών πληροφοριών η ανασφάλεια για τον σύντροφο μεγαλώνει.
Δεν υπάρχει ζευγάρι που να χρησιμοποιεί το Fb και να μην έχει τσακωθεί για ένα παραπάνω φίλο στο Προφίλ του, είτε μια άσχετη αναφορά στον Τοίχο του. Είναι δεδομένο αυτό και πολύ πιθανών να το έχετε ζήσει και εσείς. Αν είστε χρήστες Φέισμπουκ μπορείτε να επισκεφθείτε ΤΟ FACEBOOK ΧΩΡΙΖΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, και να πειστείτε με μαρτυρίες ότι είναι φαινόμενο!!! ΜΠΑΝΑΑΑΑΝΑΑΑΑΑ! Είναι κρίμα να χωρίσει κάποιος/α για κάτι που είδε στο Fb. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στα ζευγάρια σχετικά με αυτό το θέμα για να μην γίνονται παρεξηγήσεις. Έχω ακούσει πολλά άτομα που απαιτούσαν από το άλλο τους μισό να ξεφιλίσει (unfriend) όλες τις γυναίκες ή όλους τους άνδρες από τον λογαριασμό τους. Η αλλαγή τον συνηθειών του άλλου όμως είναι η χειρότερη λύση. Φέισμπουκ και έρωτας... ΧΑ! Δύσκολα τα πράγματα. Θεωρώ πλέον ότι, θα χαρακτηρίζουμε μια σχέση που είχαμε αν ήτανε καλή ή όχι, με κριτήριο αν τα πηγαίνανε καλά οι δυο τους στο Facebook. Είναι κάπως weirdo!!!

Το σημείο στο οποίο φτάνει αυτός ο ιστοχώρος να επηρεάζει την ζωή μας είναι υπερβολικός... Μην είστε από τους ανθρώπους που θα το καταλάβουν πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: